Tweedehands babyspullen

tweedehands babyspullenJe wilt in deze tijd geld besparen, tweedehands babyspullen kunnen daarbij een uitkomst bieden. Maar voor de hieronder genoemde babyartikelen adviseren wij deze niet tweedehands te kopen, gewoon omdat het veiliger is. koop GEEN gebruikte...

Autostoel

Een tweedehands stoel kan betrokken zijn bij een ongeval, hoewel de verkoper dit zal tegenspreken. De handleiding van het stoeltje ontbreekt, voor een goede montage is het volgen van de handleiding wel van belang. Als je toch een tweedehands stoel neemt zorg dan dat je de geschiedenis van het kinderzitje kent en dat de stoel NIET ouder is dan 6 jaar.  Autostoeltjes ouder dan 6 jaar voldoen zeker niet meer aan de minimale eisen en zijn zeer riskant bij gebruik.

Borstkolf

We hebben er al eerder over geschreven - tweedehands borstkolf of toch maar niet- is gelijk aan het gebruiken van andermans tandenborstel. Het is onhygiënisch.

Babybox

De regels met betrekking tot veiligheid zijn in de loop der aangepast. Een belangrijke regel die hierbij is gewijzigd is de afstand tussen de box-spijlen. Oude tweedehands modellen babyboxen voldoen vaak niet aan deze nieuwe regel en kunnen een gevaar vormen voor de baby.

Wiegje/Ledikant

Oude modellen babywiegjes voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnorm. Ook bij wiegjes en ledikantjes geldt ondermeer een minimale afstand tussen spijltjes.  Tevens geldt dat er een minimale afstand tussen bovenzijde wieg/ledikant en matras dient te zijn. Vaak hebben deze oude modellen schade opgelopen en kan er splintervorming ontstaan zijn. Mocht je toch babyspullen tweedehands kopen, ben er dan zeker van dat ze veilig zijn. Terugroep acties van babyartikelen en andere producten zijn te vinden op de website van de Voedsel- en Warenautoriteit.